2013. április 28., vasárnap

Ízes kalandok: Citromos puding-desszert

Ízes kalandok: Citromos puding-desszert: A libahús után következzék egy könnyű desszert. Erre az egyszerű, finom, gyorsan elkészíthető pudingra itt bukkantam rá. Tovább egyszerűsít...

Ízes kalandok: Sült kacsacomb almás káposztával

Ízes kalandok: Sült kacsacomb almás káposztával: Hozzávalók 4 egész kacsacomb 2 fej fokhagyma kakukkfű só frissen őrölt bors az almás káposztához: 1 db közepes ...

Ízes kalandok: Gesztenyés vagdalt zelleres-majonézes burgonyával

Ízes kalandok: Gesztenyés vagdalt zelleres-majonézes burgonyával: A vagdaltat előfőzött gesztenyével tettem kicsit változatosabbá, ünnepibbé. Zelleres-majonézes burgony ával tálaltam. Vasárnapi ebédkén...

2013. április 25., csütörtök

Citromhab: Mézes krémes

Citromhab: Mézes krémes: Hozzávalók 24 szelethez A tésztához 600 g liszt 200 g cukor 1 teáskanál szódabikarbóna 100 g vaj 2 tojás 5 evőkanál olvaszto...

2013. április 18., csütörtök

Ízes kalandok: Epres-túrós piskótatekercs

Ízes kalandok: Epres-túrós piskótatekercs: Az epres-túrós piskótatekercs könnyed, finom és egyszerű édesség. Kicsit kísérleteztem, mert a túróba -összefogó anyagként -  nem vajat...

Citromhab: Sonkás, sajtos pite

Citromhab: Sonkás, sajtos pite: Nagyon egyszerűen elkészíthető sós pite a húsvéti asztalra vagy egyébként is a hétköznapokra. Hozzávalók 25 cm-es piteformához ...

Citromhab: Húsvéti pite

Citromhab: Húsvéti pite: Nagypéntek lévén, akár ma is megsüthetjük ezt a finom zöldséges pitét, de a húsvéti asztalon is remekül mutat. A recept a  Kifőz...

Citromhab: Kapros-túrós lepény

Citromhab: Kapros-túrós lepény: Ha megjelenik a friss kapor, a túrós lepény kötelező kör. Hozzávalók 24x36 cm-es tepsihez A tésztához 250 g liszt 20 g élesz...

Citromhab: Rácsos túrós

Citromhab: Rácsos túrós: Anyák napi sütemény. Tudom, az alkalomhoz sokkal inkább egy szép torta illett volna, de most nem tudtam rávenni magam, főleg, hogy t...

2013. április 16., kedd

Kedvenc kajáink, kicsiny konyhánkból...: Bakonyi módra...

Kedvenc kajáink, kicsiny konyhánkból...: Bakonyi módra...: Mitől bakonyi, a bakonyi? Ha valahol azt olvassuk, egy étel kapcsán, bakonyi módra készült, biztosak lehetünk benne, hogy gomba van benne...

2013. április 8., hétfő

Kedvenc kajáink, kicsiny konyhánkból...: Tokány, pulykahúsból.

Kedvenc kajáink, kicsiny konyhánkból...: Tokány, pulykahúsból.: A tokány legfőbb jellemzője, hogy csíkokra v ágott husiból készül. Ez lehet marha, sertés, de pulyka is. Én többnyire filézett pulyka felső...

egycsipet: Csirketorta

egycsipet: Csirketorta: A csirkével rakott csirke. :) Közismert recept, nem is bonyolult, ízléstől és alapanyagtól függően jól variálható - és most jött el az idej...