2013. szeptember 30., hétfő

KataKonyha: Mákkrémes piskótatekercs

KataKonyha: Mákkrémes piskótatekercs: Vettem egy karácsonyi Kiskegyed konyháját - nincs ugye itthon még elég szakácskönyv és újság:DD -, mert első lapozásra szimpatikus receptek...

KataKonyha: Mákos-narancsos pitetorta

KataKonyha: Mákos-narancsos pitetorta: Többen kérték tőlem a Segítsütire készített pite receptjét, eleget teszek a kérésnek. Még egy plusz felajánlást is teszek: ha valak...

KataKonyha: Csokis mézes krémes

KataKonyha: Csokis mézes krémes: Ancsika süteménye alaposan befészkelte magát a tudatalattimba. Sokáig tervezgettem az elkészítését, a hétvégén végül sikerült végrehajtani...

KataKonyha: Hamis mézes süti Évától

KataKonyha: Hamis mézes süti Évától: Éva zseniális süteményét már a megjelenését követően másnap megsütöttem. Nem csalódtam benne, isteni finom! Azóta már legalább 5-6 tepsin...

KataKonyha: Grízes-mákos süti

KataKonyha: Grízes-mákos süti: Nem ez az első adag ebből a süteményből, legalább 2X már elkészítettem, és most megint meg kellett állapítanom, hogy csúcs! Ez nem egyedül ...

KataKonyha: Csíkos süti

KataKonyha: Csíkos süti: Ez is inkább klasszikus sütemény, de kifejezetten finom és látványos. 3 lapból áll, az egyik kakaós, a második diós, a 3. mákos, ezek pedig...

2013. szeptember 29., vasárnap

mandulasarok: Házi tavaszi tekercs

mandulasarok: Házi tavaszi tekercs: Ezek a tavaszi tekercsek két napi kutatómunka után születtek, mivel ennyi időbe telt mire megtaláltam a megfelelő receptet a tésztához. Lény...

2013. szeptember 27., péntek

Szépségtár: Vargabéles 2.0 - azaz a csokoládés-kókuszos...

Szépségtár: Vargabéles 2.0 - azaz a csokoládés-kókuszos...: Volt egy bejegyzésem már a napokban a Vargabélesről... ITT Ott megmutattam, hogy nálam hogy készül a Vargabéles, bár nem hinném, hogy túl...

Szépségtár: Spenótfelfújt, azaz Vargabéles 3.0 a sós változat ...

Szépségtár: Spenótfelfújt, azaz Vargabéles 3.0 a sós változat ...: Készült egy pár napja egy Vargabéles 1.0, azaz az alap.   Aztán egy pár nappal később feltettem a Vargabéles 2.0-t ... Már akkor mondtam, ...

Szépségtár: Vargabéles 1.0 - azaz az alap

Szépségtár: Vargabéles 1.0 - azaz az alap: Jó pár blogon megjelent a napokban a Vargabéles. Egyszerű, és nagyszerű étel. Semmi nehézség nincs benne, mégis hidegen, melegen töké...

Szépségtár: Cannoli - magyarosítva...

Szépségtár: Cannoli - magyarosítva...: Az úgy volt, hogy karácsonyra Magditól kaptam egy csomó olyan dolgot, amitől, ha a helyzet nem lett volna túl ünnepélyes (egy parkolóban a ...

Szépségtár: Almáspite

Szépségtár: Almáspite: Rengeteg olyan sütemény van, amit nem lehet évszakhoz kötni. Ilyen az almáspite is. Nem kell feltétlenül akkor sütni, ha érik az alma, mer...

Szépségtár: Mézes zserbó, Mézes krémes - egy tészta, két krém

Szépségtár: Mézes zserbó, Mézes krémes - egy tészta, két krém: Ezt a süteményt két féle krémmel is el lehet készíteni. Összefolyt már a mézes krémes és a mézes zserbó fogalma, ha máshol n...

Ízes kalandok: Burek brokkolival töltve

Ízes kalandok: Burek brokkolival töltve: Régóta készültem már arra, hogy burekot készítsek. Egy kis balkáni ízes kalandozás.....:) Gabojszánál találkoztam a brokkolis gibanicával é...

Ízes kalandok: Csőben sült brokkoli

Ízes kalandok: Csőben sült brokkoli: Egyszerűen elkészíthető, önálló ételként, vagy köretként is fogyasztható. Lehetőleg friss, nem fagyasztott brokkoliból készítsük. Hozzával...

Ízes kalandok: Brokkolis rakottas

Ízes kalandok: Brokkolis rakottas: Ez az egyszerű étel még a héten készült. A hűtőben pihenő brokkoli felhasználására találtam ki. Hozzávalók: 1 kisebb brokkoli (kb. 20-30 ...

Ízes kalandok: Zelleres, tejszínes burgonya

Ízes kalandok: Zelleres, tejszínes burgonya: Nagyon megkedveltem a vajban sült zellert, ezért ebbe a rakott ételbe is- a burgonyával együtt - vajban elősütve került. A zelleres, tejsz...

Ízes kalandok: Tejszínes, édesköményes burgonya

Ízes kalandok: Tejszínes, édesköményes burgonya: Az édeskömény beférkőzött a kedvenceim közé. A minap egy szép példányra tettem szert (majdnem fél kilós volt). Így aznap este el is készíte...

Ízes kalandok: Joghurtpácos kukoricás panírban sült hal, cukkini ...

Ízes kalandok: Joghurtpácos kukoricás panírban sült hal, cukkini ...: A joghurtpácos prézlis hal hasonlít a rántott halra, de jóval egyszerűbb elkészíteni. A kukoricás prézli nem más, mint kukoricás kenyérből k...

2013. szeptember 25., szerda

KataKonyha: Hagymás cipócskák

KataKonyha: Hagymás cipócskák: Chéf Vikinél olvastam a hagymás kenyeret, Trinitynél a bagettet , nem mehettem el mellettük csak úgy szó nélkül. Már csak azért sem, mert ...

KataKonyha: Pizza újra - az új kedvenc tészta

KataKonyha: Pizza újra - az új kedvenc tészta: Van már egy pizzarecept a blogon, de az ember lánya azért próbálkozik:) A múltkorában kattintgattam a neten ide-oda, valahogy odajutottam...

KataKonyha: Tonhalas pizza

KataKonyha: Tonhalas pizza: Valamelyik nap sütöttem ilyen pizzát, linkelni akartam a blogon lévő bejegyzésre, és legnagyobb meglepetésemre nem találtam. Pedig p...

KataKonyha: Sajtos kifli hirtelen felindulásból...

KataKonyha: Sajtos kifli hirtelen felindulásból...: Tegnap délután Ízbolygónál vendégeskedtem - sajnos csak virtuálisan -, és megláttam a kifliket nála. Több se kellett nekem; mivel extra ös...

KataKonyha: Egyszerű kifli vacsorára

KataKonyha: Egyszerű kifli vacsorára: Liszt mindig van itthon, élesztő is, meg valamilyen zsiradék és tejtermék is, tehát lehet péksüteményt gyártani otthoni készletekből. Ezért...

KataKonyha: Puha zsemle

KataKonyha: Puha zsemle: Nagyon régóta kísérletezek puha, lapos zsömle sütésével. Voltak már biztató kísérletek, a belseje most pont olyan lett, amilyet szerettem v...

KataKonyha: Tavaszi zöldségekkel töltött zsemle

KataKonyha: Tavaszi zöldségekkel töltött zsemle: Keresem, keresem és nem találom sehol a receptet.... Pedig ez már 2011-ben megjelent a Kifőztükben , most pedig aktuális lenne újra elkészí...

KataKonyha: Majoránnás-húsos zsömle

KataKonyha: Majoránnás-húsos zsömle: A januári Kifőztükben jelent meg a recept. Úti-csomagba, piknikre, uzsonnára, reggelire, vacsorára vagy csak úgy, mert finom:) bármelyik ...

Ízes kalandok: Spenóttal töltött szűzpecsenye tésztában sütve

Ízes kalandok: Spenóttal töltött szűzpecsenye tésztában sütve: Mutatós, egyszerű, gyorsan összeállítható étel. Bármilyen ünnepi menüsort gazdagíthatunk vele, de hétköznap is elkészíthetjük, mert 10-15 p...

Ízes kalandok: Húsos gombóc

Ízes kalandok: Húsos gombóc: A húsos gombóc gyermekkori íz, a Mamám jut róla eszembe. Gyakran készítette a vasárnapi ebédből maradt főtt húsból, vagy pörköltből hétfői ...

Ízes kalandok: Túróval töltött gombóc spenóttal

Ízes kalandok: Túróval töltött gombóc spenóttal: A túró-spenót párost gombócos változatban is elkészíthetjük. A gombócokat túróval töltjük, zsemlemorzsába hempergetjük és spenótmártással tá...

Ízes kalandok: Spenótos-túrós lasagne

Ízes kalandok: Spenótos-túrós lasagne: Hozzávalók 20-25 dkg száraz lasagne tészta 50 dkg spenót 25 dkg túró 2 db paradicsom 6 dl tej vagy zöldség alaplé 2-3 ...

Az én szakácskönyvem: Tojáskrém

Az én szakácskönyvem: Tojáskrém: Hozzávalók: 3 db főtt tojás 1 ek vaj 2 ek majonéz 1 tk mustár só fehér bors  Elkészítés: Ismét egy recept, amit még Nőv...

Citromhab: Birsalmás pite

Citromhab: Birsalmás pite: Őszi hangulatú sütemény birsalmával. Hozzávalók 30 cm-es piteformához A tésztához 250 g liszt 120 g vaj 100...

2013. szeptember 23., hétfő

Szépségtár: Káposztás bableves cipóban tálalva

Szépségtár: Káposztás bableves cipóban tálalva: Jön a húsvét! Ilyenkor két-három sonkát is főzök az ünnepre. Mivel minden jó valamire, a sonka főzővízét nem öntöm ki, egy részében megfőzö...

2013. szeptember 21., szombat

KataKonyha: Csirkemájas-zöldséges rizottó

KataKonyha: Csirkemájas-zöldséges rizottó: A recept a Kifőztük gasztromagazin 8. számában jelent meg, a fázisképeket az újságban lehet megtekinteni. Nagyon finom, olaszos ét...

KataKonyha: Piros-fehér-zöld rizottó

KataKonyha: Piros-fehér-zöld rizottó: Jól illik a mai napra, ugye? Igaz, a piros szín nem annyira erős benne, de azért ott van:) Hozzávalók 2 személyre: 15 dkg rizottó rizs 1/...

KataKonyha: VKF XXXVI. - Arroz con pollo avagy rizses csirke

KataKonyha: VKF XXXVI. - Arroz con pollo avagy rizses csirke: Ez a híres étel lett a vasárnapi ebéd második fogása; nem kimondottan csak mexikói, hanem spanyol, illetve latin-amerikai étel, nagyon sok ...

KataKonyha: Tepsis csirke - VKF XXII.

KataKonyha: Tepsis csirke - VKF XXII.: Lányom egyik kedvenc étele, ez volt a vasárnapi ebédünk. Nagy előnye, hogy egy nagy tepsiben össze lehet készíteni előre, körülbelül másfé...

KataKonyha: Zöldborsós-csirkehúsos raguleves

KataKonyha: Zöldborsós-csirkehúsos raguleves: A recept a júliusi Kifőztük magazinban jelent meg, amely ingyenesen letölthető az oldalról . Hozzávalók 2 egész csirkecomb bőr és csont...

KataKonyha: Gombagombóc leves

KataKonyha: Gombagombóc leves: A márciusi Kifőztükben jelent meg Szamóca receptje , azóta már többször is elkészítettem ezt a finom levest. A lényeg a gombagombócon ...

KataKonyha: Mustáros gombakrémleves

KataKonyha: Mustáros gombakrémleves: A krumplin, répán és hagymán kívül van még olyan jolly joker zöldség, amely bármikor kapható és bevethető, ez a gomba. Magában is fűsze...

KataKonyha: Morzsás-zöldfűszeres gomba

KataKonyha: Morzsás-zöldfűszeres gomba: Ez a recept a Kifőztük újság 2. számában jelent meg, amely még letölthető innen , a másik két számmal együtt. Akinek még nincs meg, higgye ...

KataKonyha: Tojásos-kolbászos zöldbableves

KataKonyha: Tojásos-kolbászos zöldbableves: Vendégségben ettük ezt a finom levest, otthon azután elkészítettem én is. Nagyon tartalmas, finom leves, következő fogásként jól illik h...

KataKonyha: Svábpaszuly

KataKonyha: Svábpaszuly: Ez egy hagyományosnak mondható étel, nagymamámtól maradt ránk. Emlékszem, nagyon szerette mindenki, a családban mostanság is gyakran főzzük...

KataKonyha: Szupergyors tepsis csirkemell

KataKonyha: Szupergyors tepsis csirkemell: A múltkorában gyors ennivalóra volt szükség - mondjuk van ez így máskor is:) -, ezért csirkemellet vásároltam. Otthon gyorsan bepácoltam, m...

KataKonyha: Kolbászos-főtt tojásos rakottas

KataKonyha: Kolbászos-főtt tojásos rakottas: Ezt a receptet a sógornőmtől kölcsönöztem, néhány héttel ezelőtt ilyet (is) ettünk náluk. Megtetszett, megkérdeztem a receptet, és valamely...

KataKonyha: Baconos-kolbászos-paradicsomos penne, avagy "mi va...

KataKonyha: Baconos-kolbászos-paradicsomos penne, avagy "mi va...: Nálunk otthon ehhez a tésztához valók gyakorlatilag mindig vannak a hűtőben és a kamrában, tehát bármikor fél óra alatt előállítható az ét...

KataKonyha: Paprikás-paradicsomos-bazsalikomos spagetti

KataKonyha: Paprikás-paradicsomos-bazsalikomos spagetti: Van olyan, amikor az ember elkezd valamit főzni receptből, azután kicsit más sül ki belőle, ilyen volt tegnap is. Erre a tésztára a szülője...

KataKonyha: Tárkonyos-húsos spagetti

KataKonyha: Tárkonyos-húsos spagetti: Túltermelési válság van tárkonyból a kertünkben. Tavaly kaptam 3 tövet, mostanra úgy kinőtte magát, hogy van vagy 8-10 tő, embermagasságb...

KataKonyha: Húsos, édesköményes spagetti

KataKonyha: Húsos, édesköményes spagetti: Nem sűrűn vásárolok édesköményt, de február tájékán valamelyik üzletben olyan jutányos áron jutottam hozzá, hogy egy szép példány beugrott...

Szépségtár: Zsemle

Szépségtár: Zsemle: Zsemle Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 2 dkg élesztő, vagy fél zacskó porélesztő 1 dkg só 3 dl langyos víz kevés cukor az élesztő segítségéül...

2013. szeptember 19., csütörtök

Gyémánt Konyha: Csipős csirkemell ropogós bundában

Gyémánt Konyha: Csipős csirkemell ropogós bundában: Nem is nagyon ragozom, nagyon egyszerű és mégis pikáns, különleges... Aki szereti a gyorséttermi csípős csirkét ezt is imádni fogja :) Ho...

Gyémánt Konyha: Kekszes joghurtos csirkemell

Gyémánt Konyha: Kekszes joghurtos csirkemell: Ezt a finom kis húsételt körülbelül 2 éve tervezem megsütni, végre sor került rá és úgy tűnik még sokszor el is fogom készíteni, mert hatal...

Gyémánt Konyha: Pirított csirkemell szilvaszósszal és krumplis süt...

Gyémánt Konyha: Pirított csirkemell szilvaszósszal és krumplis süt...: Napok óta kattogott az agyam egy igazi őszies de nem kalória dús fogáson... A krumplis sütőtökpüré ma már jól ismert őszi fogás, de miv...

Szépségtár: ALMÁS-FAHÉJAS TEPSIS PALACSINTA

Szépségtár: ALMÁS-FAHÉJAS TEPSIS PALACSINTA: Ez a desszert előre elkészíthető, így kiválóan alkalmas vendégváráshoz. Bár egyáltalán nem hasonlít a palacsintasütőben sütött változathoz...

Szépségtár: Fahéjas-almás tejespite

Szépségtár: Fahéjas-almás tejespite: A tejespite szinte minden hagyományos magyaros konyhát képviselő étterem palettáján megtalálható. Ez a tészta egy remekül variálható, nagyo...

2013. szeptember 15., vasárnap

MIMI ÉS MAMA MINIKONYHÁJA: AMARULA SAJTTORTA

MIMI ÉS MAMA MINIKONYHÁJA: AMARULA SAJTTORTA: "Afrika szelleme" egy pazar sajttortába sütve... szó szerint! Az Amarula, szerencsére már itthon is kapható Dél-afrikai likőr, lá...

2013. szeptember 14., szombat

egycsipet: Savanyú káposztával rakott csirke

egycsipet: Savanyú káposztával rakott csirke: Megérkezett az ősz, belegorombított az éves pihenőnkbe. :S Hazaérkezve, a beszürkült lakásban, mi másra vágyna az ember, mint tartalmas, ős...

2013. szeptember 9., hétfő

Citromhab: Vörösboros marhapörkölt krumplifánkkal

Citromhab: Vörösboros marhapörkölt krumplifánkkal: Nem csak édes, hanem sós változatban is készíthetünk fánkot, ami egy jó szaftos pörkölttel páratlanul finom. Hozzávalók A p...

2013. szeptember 8., vasárnap

Katucikonyha: Szilvalekváros falatkák

Katucikonyha: Szilvalekváros falatkák: Már-már vicc kategória ilyen recepttel előrukkolni, de annyira szeretem, hogy nem maradhat ki ez a kedvenc sem a blogról. A recept megtalá...

2013. szeptember 4., szerda

szeretetrehangoltan: "Leveles" tészta hajtogatás nélkül. Alaprecept. Ős...

szeretetrehangoltan: "Leveles" tészta hajtogatás nélkül. Alaprecept. Ős...: A leveles jelzőt azért kapta, mert annyira könnyű porhanyós, szinte leveles ez a tészta,  de azért került idézőjelbe, mert nem a kla...

szeretetrehangoltan: "Leveles" tészta hajtogatás nélkül. Alaprecept. Ős...

szeretetrehangoltan: "Leveles" tészta hajtogatás nélkül. Alaprecept. Ős...: A leveles jelzőt azért kapta, mert annyira könnyű porhanyós, szinte leveles ez a tészta,  de azért került idézőjelbe, mert nem a kla...

szeretetrehangoltan: Túrós leveles tészta (alaprecept)

szeretetrehangoltan: Túrós leveles tészta (alaprecept): Ezt a tésztát annyira könnyű elkészíteni, annyira jó, és annyira régen meg van a könyv amiben találtam (tudtam, hogy benne van) hogy tel...

szeretetrehangoltan: Túrós omlós pogácsa

szeretetrehangoltan: Túrós omlós pogácsa: Vettem túrót, sokat, mert sok kellett: házi "sajt" , túrós tészta. Vett a Férjem is, mert gondolta sok kell....  Így valób...

2013. szeptember 1., vasárnap

Ezt fald fel!: Pizzás kifli sajttal szórva

Ezt fald fel!: Pizzás kifli sajttal szórva: A feleségem egyik nagy kedvence ez a sütemény. Én - bár szeretem a sós sütiket, meg az édeseket is - valahogy annyira nem rajongok érte....