2013. november 30., szombat
Ízes kalandok: Penne zöldséges májraguval
Ízes kalandok: Penne zöldséges májraguval: A zöldséges májragus penne gyorsan elkészíthető tartalmas étel. Hétköznapokon is bátran hozzáfoghatunk, egy órán belül ebédet vagy vacsorát ...
egycsipet: Zsuzsi szelet
egycsipet: Zsuzsi szelet: A férjem gyermekkori kedvence, anyukája sütött ilyet anno - úgyhogy ez az ő egyik nosztalgia sütije... :) Már többször írtam, hogy anyum é...
egycsipet: Mézes (grízes) krémes
egycsipet: Mézes (grízes) krémes: Nagyon nem variáltam a karácsonyi süteményválasztékot, persze ez nem baj, úgyis ezeket szereti a ház népe. A hagyományos krémes mellé Zsuz...
Citromhab: Hólabda torta
Citromhab: Hólabda torta: A közismert hólabda nevű sütemény torta változata. Talán még nem késő beszerezni a hozzávalókat, ha szeretnénk, hogy a karácsonyi men...
2013. november 27., szerda
KataKonyha: Rozmaringos tarja
KataKonyha: Rozmaringos tarja: Ez egy Stahl ihletésű recept; nála a köretnek való körték rozmaringosak, nálunk sajnos szinte sosem találkozik itthon a tarja és a körte, ...
GasztroKarfi konyhája: Kertész pástétom
GasztroKarfi konyhája: Kertész pástétom: ...kellemes és enyhén édeskés a kukoricától. Fantasztikus választás, ha vendégeket várunk! Egy gasztro magazinba találtam, ezen a fantázia n...
Gyémánt Konyha: Magvas sós rudacska
Gyémánt Konyha: Magvas sós rudacska: A Szilveszter számomra mindig a sós süteményeket jelenti a pezsgőn, lencsén és virslin túl... Szerintem majdnem mindenkinek van oly...
Gyémánt Konyha: Három sajtos sós süti
Gyémánt Konyha: Három sajtos sós süti: Rögtön mondom, hogy ez a süti anyukám műve, én csak kuktaként dolgoztam benne :) Ez egy olyan három sajtos süti, ami nálunk minden egyes na...
2013. november 21., csütörtök
szeretetrehangoltan: Már megint chili..
szeretetrehangoltan: Már megint chili..: és bizonyára még sokszor, mert a chilit nem lehet megunni. Nem is nagyon hagyja, hogy megfeledkezzek róla. Egyrészt, mer...
egycsipet: Savanyú káposztás pirog
egycsipet: Savanyú káposztás pirog: Amikor legutóbb savanyú káposztát vásároltam, kicsit megszaladt a káposztás bácsi keze :), így a kimaradt mennyiséget ebbe a pirogba (tásk...
2013. november 19., kedd
egycsipet: Vali szelet
egycsipet: Vali szelet: Nem is tudom, mit mondhatnék róla azon kívül, hogy gesztenyés, mézes, mutatós és emellett igazán ünnepi sütemény. Talán csak annyit, hogy e...
egycsipet: Adventi mézes torta
egycsipet: Adventi mézes torta: Néhány napja feltettem egy vendégvárós, adventre hangoló bejegyzést. A fotón látható torta után érdeklődők kedvéért hozom a receptet. A to...
2013. november 18., hétfő
Szépségtár: Tzatziki - nálunk...
Szépségtár: Tzatziki - nálunk...: Tzatziki , természetesen a mi ízlésünk szerint alakítva... Volt egy bolgár kolleganőm , Ő árulta el, hogy ott bénázzuk el a tzatzikit , h...
Szépségtár: Fokhagymás sertéssült
Szépségtár: Fokhagymás sertéssült: Sertéshús fokhagymával sütve, köretként tzatziki . Nem kommentálnám, hogy milyen remek páros... De ez a hús remek egy nagy szelet kenyér...
Szépségtár: Töltött zsemlék
Szépségtár: Töltött zsemlék: Készült tegnap néhány zsemle . Adta magát, hogy ma meg is töltődjenek ... Két változat készült: sonkás, illetve jelen esetben angolszalonn...
2013. november 17., vasárnap
GasztroKarfi konyhája: Spenótos nokedli, fokhagymás-zöldborsós mártásban
GasztroKarfi konyhája: Spenótos nokedli, fokhagymás-zöldborsós mártásban: ...zöldzöldzöldzöldzöld Hozzávalók (6 személyre): 400 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt 2 tojás 450 g spenót püré só frisse...
2013. november 16., szombat
Juditka konyhája: KÁPOSZTÁS KRUMPLIS EGYTÁL
Juditka konyhája: KÁPOSZTÁS KRUMPLIS EGYTÁL: A mai napon csak olyan gyors, összedobálós, igazi magyaros ételt készítettem. A fűszerezése minimális, hiszen a kol...
2013. november 14., csütörtök
egycsipet: Joghurtos citromfagylalt
egycsipet: Joghurtos citromfagylalt: Kellemesen savanykás, igazán hűsítő fagylalt a meleg nyári napokra - amik úgy tűnik, végre hajlandóak megmutatni magukat. Szóljatok, ha már ...
egycsipet: Eperfagylalt v.2
egycsipet: Eperfagylalt v.2: Joghurtos-tejszínes eperfagyi van már a blogomon, csodás az is, de nekem személy szerint ez a kedvencem. Nem tudom, miért, talán mert a főz...
egycsipet: Citromos "Erzsébet"
egycsipet: Citromos "Erzsébet": "Erzsébet" a korábban már posztolt, a 4. Kifőztük magazinban is megjelent, citromos desszert - " Böske " :) - barátnője...
egycsipet: 3:2:1...linzer!
egycsipet: 3:2:1...linzer!: Vendégeket várunk hétvégére, és hogy ne ússzak be a végén, előre sütök-főzök, amit csak lehet. Édes aprósüteménynek linzert terveztem be, an...
egycsipet: Egyszerű meggyes szelet
egycsipet: Egyszerű meggyes szelet: Ez voltaképpen a gyümölcstorta egyszerűsített változata - szeletben. A lánykám leadta a rendelést, olyan sütit kér, amiben meggy van és van...
egycsipet: Mogyorós mini isler
egycsipet: Mogyorós mini isler: Az isler tésztája is az egyszerű, 3:2:1 linzer tésztán alapul. A különbség abban rejlik, hogy diót tartalmaz - nálam általában, így most is,...
egycsipet: Puncstekercs
egycsipet: Puncstekercs: Nagyon szeretem a puncstortát, de készíteni ritkán szoktam. Egyrészt mert macerásnak tartom a súlyozgatást, másrészt tortát én többnyire cs...
egycsipet: Rebarbarás pite
egycsipet: Rebarbarás pite: Gyerkőcöm névnapjára készült - meglepett, hogy pitét kért, ráadásul rebarbarásat, de nem lehet okom panaszra, mert végül jóízűen megevett b...
egycsipet: Tejespite
egycsipet: Tejespite: Diánál láttam meg először a tejespitét és olyan gusztán kellette magát, hogy azonnal eldőlt: el kell készítenem. Ez meg is történt, a véger...
egycsipet: Zacskós cipó
egycsipet: Zacskós cipó: Semmi újdonság, csak mutatóba hoztam, hogy mostantól "ilyet is tudok". :D Volt egy kevés öregtésztám, amit már nem akartam lefagya...
2013. november 13., szerda
egycsipet: Rizsfelfújt
egycsipet: Rizsfelfújt: Nemrég nagyon megkívántam Margit2 rizskochját. :))) Ritkán készítem, mert a férjem nem nagyon rajong érte...nem is tudja, mi a jó. :D Sok v...
egycsipet: Kókuszos csiga
egycsipet: Kókuszos csiga: Élesztős-omlós tésztatekercs, édes kókuszos tojáshabbal töltve - ismerős? Egyszerű, kiadós és olcsó, ettől függetlenül nálunk mégiscsak egy...
egycsipet: Fahéjas grízes krémes
egycsipet: Fahéjas grízes krémes: Grízes krémes, mézes krémes, mézes zserbó (ezt a nevét mondjuk nem értem, de ez az én bajom) - mind ugyanazt a süteményt takarja. Nálunk le...
egycsipet: Egyszerű almás-körtés pite
egycsipet: Egyszerű almás-körtés pite: Megállíthatatlanul jön az ősz - ez a sárguló falevelek és a hűvös-ködös (tipikus szeptemberi iskolakezdős) reggelek mellett onnan is látszik...
egycsipet: Savanyú káposztás tészta
egycsipet: Savanyú káposztás tészta: A savanyú káposztás tészta az egyik kedvenc ételünk. Egy azok közül, amiket gyerekként nem igazán kedveltem, felnőtt fejjel viszont annál i...
egycsipet: Kapusznyika Graham liszttel
egycsipet: Kapusznyika Graham liszttel: Mostanában szinte minden keltbe csempészek egy kis Graham lisztet, legutóbb a kapusznyikába is. A nagyim tésztájából készült változat már sz...
egycsipet: Egyszerű kelt lepény és pite
egycsipet: Egyszerű kelt lepény és pite: Lehűlt! Végre! Hogy mennyire lesz tartós, majd kiderül, de most végre nem olvadozunk a konyhában, így akár be is kapcsolhatjuk a sütőt. Egy...
egycsipet: Matutka
egycsipet: Matutka: ...avagy ahogy talán többen ismerik: tócsni. Ideális "gyorskaja" - ebben a 36 fokos (árnyékban mért) hőségben úgysem igazán kíván...
egycsipet: A tarhonya elkészítése
egycsipet: A tarhonya elkészítése: Amikor elkezdtem a blogot írni, azzal a jól hangzó tervvel álltam neki, hogy majd konyhai analfabétáknak is írok bejegyzéseket. Tudjátok, o...
Ízes kalandok: Mézes narancsos csirke
Ízes kalandok: Mézes narancsos csirke: Karácsonykor nálunk az a szokás, hogy a hal mellet valamilyen szárnyas hús készül. Lehet az pulyka, csirke, kacsa vagy liba. A hús mellé min...
Ízes kalandok: Szőlős-szilvás csirke
Ízes kalandok: Szőlős-szilvás csirke: Az ősz gazdag gyümölcskínálatát nemcsak süteményekhez, hanem különféle sültek kísér őjek ént is felhasználhatjuk. Különösen jól ha...
Ízes kalandok: Gyömbéres csirke körtével
Ízes kalandok: Gyömbéres csirke körtével: Aki szereti a mázas, ragacsos csirkehúst, annak ajánlom ezt a receptet. A körte igazán jól szerepelt mint húskísérő:) A gyömbér - amely gya...
Ízes kalandok: Fehérboros csirke hagymaágyon
Ízes kalandok: Fehérboros csirke hagymaágyon: A recept a Kifőztük 4/2011. számában jelent meg. Ebben a számban húsvéti ételötletekkel, díszítésekkel készültünk. Látogassátok megújult o...
Ízes kalandok: Cserépben sült zöldséges, fehérboros csirke
Ízes kalandok: Cserépben sült zöldséges, fehérboros csirke: A cserépben sült, zöldséges, fehérboros csirke igazi római tálas étel. Gyerekkoromban anyukám gyakran készített ehhez hasonló csirkét. Talán...
2013. november 12., kedd
Citromhab: Csokoládés panna cotta torta - Segítsüti 2012
Citromhab: Csokoládés panna cotta torta - Segítsüti 2012: Mától indul a már hagyományosnak számító jótékonysági Segítsüti akció! 30 gasztroblogger alkotja a csapatot, akik finomabbnál fino...
2013. november 11., hétfő
szeretetrehangoltan: Idei utolsó körömvirágok
szeretetrehangoltan: Idei utolsó körömvirágok: Leszedtem az összes kinyílt körömvirág-fejecskét az eső előtt. Az idén, a kellemes őszi időnek köszönhetően, bámulatos életerős tövek...
Citromhab: Mákos zserbó
Citromhab: Mákos zserbó: Az évnek ebben a szakában mindig előkerül ez a sütemény, aminek inkább a diós változata terjedt el, de érdemes mákkal is kipróbáln...
Ízes kalandok: Párolt sertéscomb burgonyalepénnyel
Ízes kalandok: Párolt sertéscomb burgonyalepénnyel: Hozzávalók a sertéscombhoz: 1-1,5 kg sertéscomb egészben 5 dkg füstült szalonna 3 szál sárgarépa 3 szál petrezselyemgy...
Ízes kalandok: Stroganoff húsgolyók
Ízes kalandok: Stroganoff húsgolyók: A stroganoff módon készített ételekről, a történetről itt már írtam. Ezúttal ismét stroganoff húsgolyókat készítettem, kicsit máshogy, ...
2013. november 10., vasárnap
Citromhab: Csokitorta sütés nélkül
Citromhab: Csokitorta sütés nélkül: Csokiimádóknak feltétlen ajánlom kipróbálásra, ráadásul sütést sem igényel. Hozzávalók: 18 cm-es kapcsos tortaformához A tésztához ...
Citromhab: Rizstorta
Citromhab: Rizstorta: Hozzávalók 24 cm-es tortaformához A tortalaphoz 1 csomag zabkeksz (225 g) 100 g olvasztott vaj A rizses krémhez 200 g ri...
Citromhab: Lúdláb
Citromhab: Lúdláb: Idejét se tudom már, mikor készítettem utoljára ezt a sütit és azt se tudom, most hogy jutott eszembe, mindenesetre jó ötlet volt,...
2013. november 9., szombat
KataKonyha: Csokis mézes krémes
KataKonyha: Csokis mézes krémes: Ancsika süteménye alaposan befészkelte magát a tudatalattimba. Sokáig tervezgettem az elkészítését, a hétvégén végül sikerült végrehajtani...
2013. november 7., csütörtök
Juditka konyhája: MÁKOS KEKSZ
Juditka konyhája: MÁKOS KEKSZ: Vigyázni vele, mert nem lehet abbahagyni. Gyerekjáték az elkészítése, ripp - ropp kész van, ráadás...
KataKonyha: Túrós csöröge
KataKonyha: Túrós csöröge: Családi recept, nagymamám és édesanyám készítette jó sokszor ezt a finomságot. A fotókon látható példányok édesanyám és a lányom közös mun...
KataKonyha: Legényfogó - családi recept új köntösben
KataKonyha: Legényfogó - családi recept új köntösben: Na ez az a süti, amit egészen kicsi koromtól kezdve ismerek, ugyanúgy készítette nagymamám és édesanyám is. Az eredeti receptet csak annyib...
KataKonyha: Szűzpaszuly
KataKonyha: Szűzpaszuly: Böjtös, nagyon egyszerű étel. És hogy mitől szűz? Attól, hogy nincs benne zsír és a hús. Ez is nagymamám (sőt dédnagyanyám és felmenőik)...
KataKonyha: Serpenyős tarja
KataKonyha: Serpenyős tarja: Ez eredetileg római tálas étel. Mostanában különféle okok miatt hétvégén nagyobb adagok készülnek, és sajnos az nem fér el benne, ezért kén...
KataKonyha: Rakott zöldséges tepsi
KataKonyha: Rakott zöldséges tepsi: Biztosan ismerős lesz néhány embernek a történet; egy normális árú karfiol pottyant a bevásárló kosaramba, "majd lesz belőle valami&qu...
KataKonyha: Cassoulet
KataKonyha: Cassoulet: Előrebocsátom: ez nem diétás étel, viszont nagyon finom! A lányom reklamálta nemrégen, hogy hová tűnt ez a recept... A Kifőztükben még tav...
Citromhab: Szalalkális pogácsa
Citromhab: Szalalkális pogácsa: Nagyon gyorsan elkészíthető, finom pogácsa. Hozzávalók 500 g finomliszt 250 g vaj vagy margarin 200 g tejföl 1 tojás 25 g só 1 ...
Citromhab: Almás pulykasült
Citromhab: Almás pulykasült: Eredetileg Wellington módra készült pulykamellet terveztem a mai ebédre, de szinte az utolsó pillanatban jöttem rá, hogy elfelejtettem ...
Citromhab: Sajtos pogácsa
Citromhab: Sajtos pogácsa: Hozzávalók: 1000 g liszt 250 g vaj 1 tojás 2 nagyobb krumpli 1 evőkanál cukor 160-180 g tejföl 100 ml tej 50 g éleszt...
2013. november 6., szerda
Juditka konyhája: KOLOZSVÁRI RAKOTT KÁPOSZTA
Juditka konyhája: KOLOZSVÁRI RAKOTT KÁPOSZTA: Tartalmas egytálétel, nagyon szeretjük és gyakran készítem. Tejföllel gazdagon meglocsolva, friss kenyérrel igazán laktató rizses é...
Juditka konyhája: KÁPOSZTÁS KRUMPLIS EGYTÁL
Juditka konyhája: KÁPOSZTÁS KRUMPLIS EGYTÁL: A mai napon csak olyan gyors, összedobálós, igazi magyaros ételt készítettem. A fűszerezése minimális, hiszen a kol...
Juditka konyhája: TIRPÁK KÁPOSZTA
Juditka konyhája: TIRPÁK KÁPOSZTA: Ez a finom, egyszerű káposztás étel, Szabolcs - megyéből származik. A tirpákok, felvidéki eredetű, szlovák gyökerű,...
Juditka konyhája: CSOKOLÁDÉS KUSZKUSZFELFÚJT
Juditka konyhája: CSOKOLÁDÉS KUSZKUSZFELFÚJT: Biztosan sokan ismeritek a kuszkuszt, amit szinte már az egész világban fogyasztanak. Rendkívül k...
Juditka konyhája: TOJÁSCURRY
Juditka konyhája: TOJÁSCURRY: Ha valami könnyed és pikánsra vágyunk, ajánlom figyelmetekbe ezt a nagyon egyszerű ételt. Ráadásul nagyon gyorsan...
Citromhab: Sajtos pogácsa
Citromhab: Sajtos pogácsa: Hozzávalók: 1000 g liszt 250 g vaj 1 tojás 2 nagyobb krumpli 1 evőkanál cukor 160-180 g tejföl 100 ml tej 50 g éleszt...
2013. november 4., hétfő
egycsipet: Káposztás kelt
egycsipet: Káposztás kelt: A nagyi keltje. Ő ezt dagasztotta be - legjobb tudomásom szerint - mindig, minden keltjéhez. Finom, nem kalácsos, nem kenyeres, valahogy má...
egycsipet: Bakonyi szelet
egycsipet: Bakonyi szelet: Nem tudom, mennyire hagyományos a receptem, mert ez is ahány ház, annyi szokás - nekem attól lesz bakonyi, hogy a hús és gomba mellett piro...
Ízes kalandok: Tejszínes hagymával sült csirkemell
Ízes kalandok: Tejszínes hagymával sült csirkemell: Amikor gyorsan kell ebédet, vagy vacsorát készíteni szeretek olyan ételt kitalálni és főzni, aminél nem kell különösebben gondolkodni, hogy...
Ízes kalandok: Stroganoff húsgolyók
Ízes kalandok: Stroganoff húsgolyók: A stroganoff módon készített ételekről, a történetről itt már írtam. Ezúttal ismét stroganoff húsgolyókat készítettem, kicsit máshogy, ...
Ízes kalandok: Párolt sertéscomb burgonyalepénnyel
Ízes kalandok: Párolt sertéscomb burgonyalepénnyel: Hozzávalók a sertéscombhoz: 1-1,5 kg sertéscomb egészben 5 dkg füstült szalonna 3 szál sárgarépa 3 szál petrezselyemgy...
2013. november 3., vasárnap
Katucikonyha: Sajtos mártogatós
Katucikonyha: Sajtos mártogatós: Ami még melegen kitűnő mártogatós, ha meg marad belőle és kihűl, sajtkrémként vagy tojáskrém alapként is funkcionálhat. Hozzávalók: 100...
Katucikonyha: Sajtos rizsgolyók
Katucikonyha: Sajtos rizsgolyók: Így járok, amikor gyorsan készítek valamit a férfi szekciónak, aztán két nap múlva kiderül, hogy nem nyúltak hozzá. Alapvetően nem okozna go...
Katucikonyha: Pudingos palacsinta pohárban (57. VKF!)
Katucikonyha: Pudingos palacsinta pohárban (57. VKF!): Azt hiszem, a 90-es évek gyakori desszertjeként emlékezünk a porból készült pudingokra, csíkozva vagy gyümölccsel / keksszel rétegezve valam...
Katucikonyha: Sonkás palacsinta / parmezános-füstölt sajtos pala...
Katucikonyha: Sonkás palacsinta / parmezános-füstölt sajtos pala...: Nagyon szeretem a palacsintát, most sósan készült, csak néhány, töltve, gyorsan megsütve, gyorsan felfalva. Az uramnak sonkásat készített...
Katucikonyha: Bögrés palacsinta gyümölccsel (57. VKF!)
Katucikonyha: Bögrés palacsinta gyümölccsel (57. VKF!): Ugyan semmi nem utal rá, de a képen bizony áfonyás palacsinta van. De ezek már az utolsó darabok, ahol csak néhány szem áfonya maradt a tálb...
Katucikonyha: Macaron zserbó
Katucikonyha: Macaron zserbó: És tényleg zserbó íze van. A zserbó az egyik kedvenc süteményem, ennek ellenére csak egyszer készítettem. Vannak, akik nálam jobban készíti...
Katucikonyha: Tiramisu pohárban
Katucikonyha: Tiramisu pohárban: Imádom a tiramisut, de semmiképp nem a tojásos verziót, ezért sem mondanám semmiképp autentikusnak a receptet, no meg a forma miatt sem, de...
KataKonyha: Csokis s'mores
KataKonyha: Csokis s'mores: TücsökBogárnál láttam, egyből betettem az "elkészíteni" mappámba, de csak a múlt heti vendégeskedés alkalmával került elő. A lán...
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)